Както знаете, кралското семейство спазва строги правила на етикета. Въпреки многобройните нарушения на традицията, семейство

...
Както знаете, кралското семейство спазва строги правила на етикета. Въпреки многобройните нарушения на традицията, семейство
Коментари Харесай

Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство трябва да спазват

Както знаете, кралското семейство спазва строги правила на етикета. Въпреки многочислените нарушавания на традицията, семейство Уиндзор остават правилни на множеството протоколи по време на събития като вечери и банкети. Например, те знаят сигурно, че 13 души не могат да седнат на една маса, а приборите, подредени по избран метод, алармират на личния състав, че съдовете могат да бъдат прибрани. Чашата чай също би трябвало да се държи по избран метод, пише Edna.bg.

Всяка година членовете на кралското семейство организират различни публични събития. Във всяко от тях има специфични правила, спазвани от всеки от Уиндзорите. Например всички членове на кралското семейство са длъжни да се явят в пространствата по йерархичен ред. Монархът постоянно идва пръв, следван от брачната половинка си, в случай че тя участва на събитието. След това се появяват принц Уилям и херцогиня Кейт, последвани от всички останали.

Лесно е да се досетите, че описът със комплицирани правила за дамите е малко по-дълъг, в сравнение с за мъжете. И едно от тях се отнася до слизането по стълбите. Дамите, слизащи по стълби, би трябвало да държат брадичката си паралелно на земята, с ръцете в профил. Те би трябвало да останат постоянни, само че да не гледат надолу към краката си, до момента в който вървят. Ако има парапет, дамата може леко да сложи ръка върху него, само че внимава да не наподобява, че го прави за баланс.

Дори и най-малката кралска грешка може да накара представител на фамилията да се тревожи за репутацията си, тъй че всички особености на дворцовия етикет се преподават с изключително внимание.

Предполага се, че забавянето на принц Уилям с предлагането за брак частично се дължи на обстоятелството, че Катрин е имала доста да учи, преди да заеме високопоставената позиция на бъдещата кралица от позиция на дворцовата подчиненост. Сега херцогинята на Кеймбридж може да се назова образец за подражателство, макар че с годините членовете на кралското семейство станаха по-либерални в спазването на общите правила и разпореждания.

Въпреки това, на масата с монарха към момента е неразрешено да се завършва с яденето по-късно от него - чиниите се прибират тъкмо когато той се нахрани. Децата би трябвало да седят на обособена маса и да не се намесват в диалозите на възрастните. И, несъмнено, към момента важи правилото, което изисква поклон или реверанс към тези, чиято позиция е по-висока.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР